Van Basten: 'PSV, Feyenoord of Ajax in de Bundesliga: zou superinteressant zijn'

Van Basten pleit voor opmerkelijke 'move' PSV, Feyenoord en Ajax: 'Interessant'

1 juni om 20:03
Laatste update: 1 juni om 20:03

Marco van Basten zou het 'superinteressant' vinden om PSV, Feyenoord of Ajax in de Bundesliga te zien. De oud-spits denkt dat er voor die clubs dan veel meer mogelijk zou zijn.

Voorafgaand aan de Champions League-finale komt PSV ter sprake bij Ziggo Sport. De Eindhovenaren gingen in de achtste finale ten onder tegen finalist Borussia Dortmund. "PSV was er gewoon heel erg dichtbij", zegt Youri Mulder. "Dat had ten koste van Dortmund moeten gaan, als Luuk de Jong die bal erin schiet... Dit had gewoon gekund. Wie weet waar PSV dan was geëindigd. Met deze goal waren ze doorgegaan."

Marco van Basten is het eens met zijn collega. "In die wedstrijden was het verschil tussen PSV en Dortmund minimaal. Sterker nog, ik denk dat PSV meer de overhand had dan Dortmund. Daarom is het zo zonde dat je die kansen onbenut laat."

"Het zou mooi zijn als PSV bijvoorbeeld in de Bundesliga zou spelen: eens kijken wat je dan zou presteren", vervolgt Van Basten. "Dat geeft aan hoe verschillend het is. Feyenoord of Ajax in de Bundesliga zou ook superinteressant zijn. De Duitsers hebben nu eenmaal een grote competitie, waar ze profijt van hebben. Los van het feit dat ze heel veel geld genereren en er zo heel grote clubs kunnen ontstaan. Dat hebben wij niet."