Van Basten blijft overtuigd van Ten Hag: 'Denk dat ze hem tijd moeten geven'

Ten Hag gesteund door Van Basten: 'In staat United op een hoger plan te krijgen'

27 mei om 21:29
Laatste update: 27 mei om 21:35

Marco van Basten is ervan overtuigd dat Erik ten Hag de juiste man is om Manchester United te leiden. Ten Hag wordt in de Engelse media in verband gebracht met een ontslag, maar Van Basten ziet vruchtbare grond voor de oefenmeester die tegen Manchester City de FA Cup wist te winnen, zo geeft hij aan in Rondo.

"Het was geen goede wedstrijd, maar het is wel knap dat hij met zo'n beperkt team van City heeft weten te winnen", vangt Van Basten aan. "Ondanks weinig mogelijkheden met de spelers is hij toch in staat geweest om de FA Cup, wat heel belangrijk was, te winnen. Daardoor spelen ze Europees voetbal. Ik denk dat hij alsnog wel de gewezen man is om met Manchester United wél wat voor elkaar te boksen. Ik denk dat ze hem de tijd moeten geven."

"Ik weet vanuit Ajax dat het een goede trainer is", vervolgt de voormalig spits. "Bij FC Utrecht heeft hij het goed gedaan, en bij Go Ahead Eagles. Hij is wel iemand die kan bouwen, die een team sterker kan maken. Maar je moet dan wel de mazzel hebben dat je een goede groep hebt. Hij heeft, en dat is wel een fout van hem, veel spelers gekocht voor veel geld, die niet goed hebben gepresteerd. Dat is het werk van een technisch directeur, hij heeft te veel hooi op zijn vork genomen."

Ondanks het moeizame seizoen ziet Van Basten in Ten Hag de juiste man om The Red Devils weer om de prijzen te laten spelen. "Ik denk wel dat hij in staat is om Manchester op een hoger plan te krijgen. En dat heeft tijd nodig, zeker met zo'n jaar als dit, waarin ze zo vaak met een andere samenstelling hebben moeten spelen. Dan kun je wel zeggen dat hij daar zelf voor moet zorgen, maar er waren gewoon veel blessures. Dat moet je denk ik wel in ogenschouw nemen."

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje in aanloop naar de definitieve selectie van Oranje: