McKenna blijft bij Ipswich Town

'Ademruimte voor Ten Hag, United krijgt nee: succesmanager tekent bij'

27 mei om 19:41
Laatste update: 27 mei om 19:42

Kieran McKenna blijft Ipswich Town trouw. De 38-jarige manager verrast vriend en vijand en verkiest een langer verblijf bij de promovendus boven een stap naar de top van de Premier League, meldt The Athletic.

McKenna maakte dit seizoen een diepe indruk bij Ipswich, de club waarmee hij promoveerde naar de Premier League. De Noord-Ier wordt door diverse clubs begeerd, maar heeft besloten om bij Ipswich te blijven. Onder meer Chelsea en Manchester United informeerden naar zijn diensten, terwijl ook Feyenoord voorzichtig geïnteresseerd was. Al snel werd duidelijk dat de komst van McKenna voor de Rotterdammers onhaalbaar was.

Volgens het medium gaat McKenna een langdurig contract tekenen bij Ipswich. De manager was 'topkandidaat' om Mauricio Pochettino op te volgen bij Chelsea en The Blues kunnen dus verder zoeken. Het besluit van McKenna heeft ook gevolgen voor United. De toekomst van Erik ten Hag is nog onzeker op Old Trafford en McKenna werd gezien als potentiële opvolger.

McKenna was in het verleden al werkzaam bij United. Tussen 2016 en 2018 was hij daar scout en trainer van de O18. Tussen 2018 en 2021 was hij assistent-manager van de hoofdmacht.