Derksen en Van der Gijp vol lof over Oranje-fans

Derksen enorm onder de indruk na Oranje-zege: 'Dit zie je bij geen enkel ander land'

17 juni om 07:59

René van der Gijp, Johan Derksen en Dick Advocaat waren diep onder de indruk van de Oranje-fans die zondag in Hamburg aanwezig waren. Volgens het drietal is Nederland op dit gebied echt uniek.

"Als ik 40.000 mensen door dat Hamburg zie lopen, dan hoop ik echt dat we de finale halen. Dan kunnen die mensen dat heel vaak doen", vertelt een geïmponeerde Van der Gijp in Vandaag Inside Oranje. "Dat is toch geweldig man. Echt bizar. Ik heb wel eens een interland tegen Frankrijk gespeeld, toen zaten er maar 1500 man op de tribune."

Ook Derksen zag de fans van het Nederlands elftal massaal de ploeg ondersteunen. Hij trekt vooral de vergelijking met supporters van andere landen. "Dat zie je bij geen enkel land. Die Schotten zijn al dronken voor ze naar de wedstrijd gaan. Dat legioen van Nederland is een imponerend gezicht."

Advocaat was zelf bondscoach van Oranje op het EK in 2004. Hij deelt zijn ervaringen en vertelt dat het Oranje-legioen ook al heel indrukwekkend was in dat jaar. "Dat merk je wel ja, maar toen was alles nog niet zo extreem. Dat alles al naar buiten kwam. Nu kan iedereen alles in de ochtend al zien, ook spelers. Maar die fans vinden het natuurlijk geweldig dit."