'Ik blijf als er een standbeeld van mij op de plek van de Eiffeltoren komt'

'Ik blijf als er een standbeeld van mij op de plek van de Eiffeltoren komt'

13-03-2016 20:08
9

Zlatan Ibrahimovic vertrekt aan het einde van het seizoen bij Paris Saint-Germain. Dat bevestigt de Zweedse spits zondag, na het ultravroege kampioenschap van de Franse grootmacht, maar niet zonder dat met een kwinkslag te doen.

Ibrahimovic scoorde zondagmiddag vier keer voor PSG in het competitieduel met Troyes en bezorgde daarmee zijn ploeg een 0-9 zege én de landstitel. "Ik speel volgend seizoen niet meer voor Paris Saint-Germain", bevestigt de 34-jarige doelpuntenmaker, wiens contract afloopt, tegenover BeIN Sports. "Maar ik ben nog niet weg, hoor. Het seizoen duurt nog anderhalve maand."

De supervedette bracht zondag de teller op 102 doelpunten in 115 competitiewedstrijden voor PSG. Hij is bovendien de clubtopscorer dit seizoen, met 27 treffers. Een standbeeld in Parijs voor Ibrahimovic is geen gekke gedachte, zo lijkt hij zelf ook te vinden. Hij legt een link met zijn toekomst in de Franse hoofdstad.

"We zullen het allemaal wel zien, hè. Een ding is wel zeker: als ze hier in plaats van de Eiffeltoren een standbeeld van mij neerzetten, dan ga ik sowieso blijven", sluit Ibrahimovic af met een knipoog.