'Ibrahimovic kan 75 miljoen per jaar verdienen met opzienbarende deal'

'Ibrahimovic kan 75 miljoen per jaar verdienen met opzienbarende deal'

23-03-2016 14:03
14

Zlatan Ibrahimovic kan in de zomer voor een meer dan opvallend én lucratief avontuur kiezen. De Chinese overheid zou plannen hebben om de spits over te halen.

Ibrahimovic kan het ongelooflijke bedrag van 75 miljoen euro per seizoen gaan verdienen, meldt La Repubblica woensdag. Niet een topclub, maar de Chinese overheid is dus bereid om veel geld te steken in de komst van de 34-jarige Zweed, die uit zijn contract loopt bij Paris Saint-Germain.

Eerder werd Ibrahimovic gelinkt aan een overstap naar de Verenigde Staten, Qatar en een rentree in Italië. Die opties lijken allemaal weggevaagd te worden als de Chinezen daadwerkelijk werk gaan maken van de opzienbarende deal. Ibrahimovic moet het gezicht van de Chinese competitie worden.

Omdat het bedrag afkomstig is van de Chinese overheid, is het nog niet bekend voor welke club Ibrahimovic kan gaan spelen. Het idee komt van Xi Jinping, leider van de communistische partij in China. Met onder meer Jackson Martinez, Alex Teixeira en Ramires kozen al een hoop grote namen voor het Verre Oosten.