ADO moet bizarre maatregel nemen: basisspeler mag niet meer meedoen

ADO moet bizarre maatregel nemen: basisspeler mag niet meer meedoen

30-03-2016 19:45
18

ADO Den Haag is gedwongen om in de laatste fase van het seizoen een absurde maatregel te nemen. Door een clausule in zijn contract wordt Timothy Derijck niet gebruikt in de laatste twee competitieduels.

Derijck heeft geen blessures en is schorsingvrij, maar wordt op de tribune gezet. ADO wil niet dat de Belg aan 25 competitiewedstrijden komt dit seizoen, weet het Algemeen Dagblad. In het geval hij dat aantal wél haalt wordt het contract namelijk automatisch verlengd én verbeterd.

"Dit is heel zuur", reageert Derijck, die in augustus 2014 zijn handtekening onder een tweejarige verbintenis in Den Haag zette. Daarbij werd de gewraakte afspraak gemaakt. De ADO-leiding had het zelf ook liever anders gedaan, maar moet Derijck in de laatste twee duels op de tribune zetten.

De financiële onzekerheid, door het uitblijven van de betalingen van clubeigenaar Hui Wang, is daar de reden van. "We kunnen het ons in deze situatie in financieel opzicht niet veroorloven om Timothy 25 wedstrijden te laten spelen", stelt technisch manager John Metgod van ADO Den Haag.