'Meer dan twaalf buitenlandse clubs voor Ziyech; Vermeer roept hem halt toe'

'Meer dan twaalf buitenlandse clubs voor Ziyech; Vermeer roept hem halt toe'

11-04-2016 07:09
9

Hakim Ziyech is al maanden geweldig aan het voetballen. De smaakmaker van FC Twente staat op de lijst bij veel clubs, zo bleek afgelopen zondag. Bij het duel met Feyenoord zaten er twaalf scouts van buitenlandse clubs op de tribune.

Dat meldt De Telegraaf maandagochtend. Ziyech liet ditmaal geen verpletterende indruk achter; hij scoorde niet. Dat kwam mede door voortreffelijk keeperswerk van Kenneth Vermeer van Feyenoord. "Je weet dat Ziyech een goede trap heeft, dat heeft hij al vaak bewezen dit seizoen. Je weet ook dat hij wedstrijden kan beslissen en dan blijft het voor Feyenoord 'risky' als de voorsprong maar één doelpuntje is", zei Vermeer.

"Bij de eerste vrije trap rekende ik er al op dat hij op doel zou schieten en niet naar de tweede paal zou zoeken voor een ploeggenoot. Bij de tweede, van een andere positie, moest hij ’m over de muur krijgen en dat lukt hem negen van de tien keer. Nu ook weer. Ik zag de bal laat, maar kon redding brengen", aldus de keeper. En dus keerden de twaalf buitenlandse scouts zonder goal van Ziyech op het netvlies huiswaarts.