Heerenveen moet oordeel vellen: Vinden me een groot talent dat ook op 10 kan

Heerenveen moet oordeel vellen: "Vinden me een groot talent dat ook op 10 kan"

03-05-2016 13:24

Pelle van Amersfoort strijdt met Almere City in de play-offs om promotie naar de Eredivisie, maar denkt ondertussen ook al aan volgend seizoen. De spits hoopt dan op een nieuwe kans bij sc Heerenveen, de club waar hij dit seizoen door verhuurd wordt.

Door de komst van Mitchell te Vrede wilde Van Amersfoort dit seizoen elders speelervaring opdoen. "Hij zou moeten spelen, wist ik", zegt het twintigjarige talent tegen de Leeuwarder Courant. "Of minimaal op de bank zitten. Ik zou achter hem en Henk Veerman derde keus zijn geworden. Dan had ik moeten hopen op een kansje. Het leek me voor mijn ontwikkeling beteromop huurbasis voor een club in de eerste divisie te gaan voetballen. Ik moest een stapje terugzetten om er uiteindelijk twee vooruit te kunnen maken."

Wedden

Meer odds

Deze week gaat van Amersfoort om de tafel zitten met Hans Vonk, technisch manager van Heerenveen. Dan hoopt hij meer duidelijkheid te krijgen over zijn toekomst. Van Amersfoort richt zich niet alleen op de spitspositie. "Bij Heerenveen vinden ze me een groot talent dat ook op 10 kan spelen, als aanvallende middenvelder dus. Ik denk dat ik straks na een week of vier in de voorbereiding wel weet waar ik aan toe ben."

Uiteindelijk zal het afhangen van het oordeel van de nieuwe trainer Jurgen Streppel. "Spelen in het eerste is absoluut mijn doel. Het is denk ik een voordeel dat niemand de nieuwe trainer persoonlijk kent. Ik wil er bij Jurgen Streppel in de voorbereiding vol voor gaan, maar leg mezelf geen druk op. Ik heb zelfs gehoord dat ik mijn kans misschien dit seizoen al had gekregen als ik niet aan Almere was verhuurd."