Update: 'Gevoelige overstap van kind van NEC in kannen en kruiken'

Update: 'Gevoelige overstap van kind van NEC in kannen en kruiken'

12-05-2016 10:50
18

Navarone Foor kan op korte termijn zijn pikante transfer naar Vitesse afronden. De kans is groot dat de NEC'er pur sang al snel wordt gepresenteerd door de Arnhemmers, die in de afrondende fase met Foor zitten.

Dat meldt De Gelderlander. Vitesse en NEC zijn aartsrivalen van elkaar en daarom ligt de transfer bijzonder gevoelig in Gelderland. De 24-jarige Foor kan transfervrij vertrekken bij de Nijmegenaren, waar hij een aflopend contract heeft. De hoofdpersoon doorliep de jeugdopleiding van de club en speelt alweer vijf jaar in het eerste elftal. Een overstap naar de grote rivaal wordt hem ongetwijfeld niet in dank afgenomen.

Een opvallend detail is dat de NEC-smaakmaker keuze heeft uit meerdere clubs. Hij wekte zowel belangstelling van clubs uit binnen- als buitenland, maar volgens het dagblad gaat zijn voorkeur uit naar een meerjarige verbintenis bij Vitesse. De Arnhemmers zijn al in een vergevorderd stadium met Foor. Als alle formaliteiten rond zijn, wordt Foor gepresenteerd. Dat gebeurt waarschijnlijk al snel.

Lees ook: meerdere clubs hebben interesse in Foor

Update 10.50 uur: Foor vervolgt zijn loopbaan definitief bij Vitesse. Beide partijen zijn al enige tijd rond, meldt Omroep Gelderland. Er werd echter besloten om de deal onder de pet te houden tot na het seizoen. Foor tekent naar verluidt een contract voor vier seizoenen in Arnhem.