Update: 'Vitesse krijgt Nederlandse concurrentie in strijd om kind van NEC'

Update: 'Vitesse krijgt Nederlandse concurrentie in strijd om kind van NEC'

11-05-2016 16:30
12

Vitesse broedt op een zéér gevoelige Eredivisie-transfer. Navarone Foor, speler van aartsrivaal NEC, staat op het verlanglijstje van de Arnhemse club.

De leiding van Vitesse heeft zelfs een gesprek met Foor achter de rug, meldt de Gelderlander woensdag op basis van 'meerdere bronnen'. De 24-jarige middenvelder heeft een aflopend contract in Nijmegen en weigert te verlengen. In de zomer is hij dus transfervrij en van die situatie wil Vitesse gebruik maken.

Een transfer van Foor naar Arnhem zou zéér gevoelig zijn, omdat hij de gehele jeugdopleiding van NEC doorliep. In de voorbije vijf seizoenen speelde Foor, die overigens bevriend is met veel Vitesse-fans, in de hoofdmacht. De teller staat sinds afgelopen zondag op 167 wedstrijden en zestien doelpunten.

Mede door het feit dat Foor ook inzetbaar is als aanvaller, ziet Vitesse zijn kans schoon. De Arnhemmers nemen in de zomer in elk geval afscheid van Denys Oliynyk en de Chelsea-huurlingen Nathan, Isaiah Brown, Danilo Pantic, Dominic Solanke en Lewis Baker. Tot slot wil Renato Ibarra graag vertrekken.

Update 16.30 uur: De belangstelling voor Foor stapelt zich op. Ook het Hongaarse Ferencvaros is in de markt voor de multifunctionele middenvelder, meldt Omroep Gelderland. Verder hebben sc Heerenveen en FC Utrecht interesse. De speler zelf was niet bereikbaar voor commentaar.