'Ajax laat oog vallen op Chivu als assistent van Potter'

'Ajax laat oog vallen op Chivu als assistent van Potter'

25 april - 20:12 Laatste update: 26 april - 10:27
98

Christian Chivu is serieus in beeld om als assistent terug te keren bij Ajax. Dat schrijft het Algemeen Dagblad donderdag. De Roemeen moet daarmee onderdeel worden van de technische staf van de beoogde hoofdtrainer Graham Potter.

Nu Alex Kroes als technisch directeur is teruggekeerd bij Ajax, kan hij meteen zijn jacht op Potter hervatten. Het AD meldde eerder op de dag al dat de Engelse oefenmeester, die ook al met adviseur Louis van Gaal sprak, een eerste voorstel van de Amsterdammers had afgeslagen. Niet uit sportief, maar uit financieel oogpunt. Het verschil zou nog aanzienlijk zijn.

Wedden

Meer odds

Samen met directeur voetbal Marijn Beuker en technisch manager Kelvin de Lang lijkt Kroes ook al druk doende om de rest van de technische staf in te vullen. De krant weet dat Chivu serieus in beeld is om als assistent van Potter te gaan fungeren. De Roemeense oud-verdediger groeide tussen 1999 en 2003 uit tot een clubicoon in de Johan Cruijff Arena. Met de Amsterdammers won hij onder meer de landstitel en de KNVB Beker. Ook bereikte hij de kwartfinale van de Champions League.

Chivu speelde ook nog voor clubs als AS Roma en Internazionale. Na zijn spelerscarrière ging hij als analist aan de slag voor de Italiaanse tv en werd hij waarnemer bij de UEFA, terwijl hij ook zijn eerste stappen in het trainersvak zette. Momenteel is Chivu trainer van Inter O19, nadat hij eerder de O17 en O18 van de Milanezen onder zijn hoede had.

Chivu is sinds 2021 de coach van de Primavera van Inter, die hij in 2022 naar de titel leidde. Ook nu staat zijn ploeg bovenaan in de competitie.