'Van Praag komt terug op harde woorden Kroes en maakt excuses op Ajax-bijeenkomst'

'Van Praag komt terug op harde woorden Kroes en maakt excuses op Ajax-bijeenkomst'

25 april - 21:16
64

Michael van Praag is door het stof gegaan op de informatiebijeenkomst van Ajax, weet De Telegraaf. De voorzitter van de Raad van Commissarissen vindt dat hij Alex Kroes te hard publiekelijk heeft aangepakt.

Het verhaal is bekend: Kroes werd door Ajax geschorst na vermeend handelen met voorkennis. In die beslissing had Van Praag een grote stem. Dat leverde echter veel reuring op, waarna donderdag bekend werd dat Kroes in een andere rol terugkeert bij Ajax. "Dan kan hij zeggen dat hij onterecht ontslagen is, een procedure starten en geld vragen, maar het is geen speeltuin", zei Van Praag eerder nog.

Wedden

Meer odds

De RvC-voorzitter is nu echter door het stof gegaan. Van Praag vindt dat hij Kroes te hard heeft aangepakt op tv. Mogelijk komt de spijtbetuiging te laat: volgens de laatste geluiden wil de bestuursraad alsnog dat Van Praag vertrekt bij Ajax, ook nu Kroes terug is.

Op de informatiebijeenkomst van Ajax is ook duidelijk geworden dat Leo van Wijk, die in de RvC nauw samenwerkt met Van Praag, een grote rol heeft gespeeld in de comeback van Kroes. Zo heeft Van Wijk drie keer gesproken met de nieuwe titulair technisch directeur van Ajax, waarna beide partijen tot een oplossing zijn gekomen.