VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: dit zijn de namen!

VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: dit zijn de namen!

19-05-2016 12:00
41

Het VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar is bekend. De afgelopen weken kon er gestemd worden op de beste spelers en trainer in Nederland van dit seizoen. Het aantal stemmen is ten opzichte van een jaar geleden bijna verdubbeld! Liefst 67.436 stemmen werden er deze editie uitgebracht.

Per positie waren we op zoek naar de beste speler van dit Eredivisie-seizoen. Ook de trainers deden mee in de verkiezing. Uiteindelijk zijn we door jullie stemmen in een 4-4-2-systeem (in een ruit) tot de volgende namen gekomen.

Hidde Jurjus (De Graafschap) - 26%
Was in een ongelooflijk spannende strijd met PSV-doelman Jeroen Zoet verwikkeld. Eindigde net als zijn Eindhovense collega op 26 procent, maar had uiteindelijk 23 (!) stemmen meer (Jurjus 3705 – Zoet 3682). Was inderdaad de grootste verrassing onder de lat dit seizoen.

Kenny Tete (Ajax) - 31%
Kreeg zes procent meer stemmen dan naaste concurrent van Feyenoord Rick Karsdorp. Beleefde een fantastisch seizoen met goed spel bij Ajax en een debuut in Oranje.

Jeffrey Bruma (PSV) - 20%
Was dé man in de defensie bij PSV dit seizoen. Op geen slippertje meer te betrappen. Werd als centrale verdediger met de meeste stemmen voor ons Elftal van het Jaar gekozen.

Ron Vlaar (AZ) - 16%
Keerde terug van een knieblessure en bij AZ en speelde met internationale allure. Had wel de hete adem van Joël Veltman (14%), Tom Beugelsdijk (12%) en Timo Letschert (11%) in de nek, maar won uiteindelijk.

Mitchell Dijks (Ajax) - 33%
Troefde Feyenoorder Terence Kongolo op drie procent af. Was een zeer stabiele kracht in het elftal van Ajax op de linksbackpositie.

Andrés Guardado (PSV) - 42%
Is de man met de meeste stemmen in ons elftal dit seizoen. Topspeler voor de Eredivisie en een zekerheidje in het beste team van het jaar.

Nemanja Gudelj (Ajax) - 19%
Maakt het controlerende middenveld van het Elftal van het Jaar van vorig seizoen weer compleet (Guardado-Gudelj). Destijds als speler van AZ, nu van Ajax. Terechte beloning.

Davy Pröpper (PSV) - 25%
Speelde als een routinier in zijn debuutjaar bij PSV en heeft de creativiteit en de klasse om nog heel ver te komen. Zijn plekje in het elftal kwam nooit in gevaar: samen met Ziyech had Pröpper van niemand gevaar te duchten.

Hakim Ziyech (FC Twente) - 37%
Is natuurlijk onmisbaar in het Elftal van het Jaar. Winnaar van de VP Awards 2016 en kreeg ook in deze verkiezing verreweg de meeste stemmen in onze zoektocht naar een aanvallend ingestelde middenvelder.

Luuk de Jong (PSV) - 17%
Was weer op schot dit seizoen en verdient zijn plek bij de beste elf meer dan ooit. Als doelpuntenmaker en meevoetballende spits onmisbaar. Bleef Arek Milik op ruime afstand voor.

Vincent Janssen (AZ) - 38%
De revelatie van dit seizoen en dat hebben onze bezoekers natuurlijk ook gezien. Werd dankzij zijn 27 goals met overmacht gekozen voor de spitspositie in ons Elftal van het Jaar.

Phillip Cocu (PSV) - 24%
Werd op de allerlaatste speeldag met PSV kampioen en dat heeft Cocu waarschijnlijk het extra zetje gegeven naar deze uitverkiezing. Is natuurlijk een toptrainer. Rekende af met onder meer John Stegeman (22%) en Erik ten Hag (21%)

Totaal aantal stemmen: 67.436



Ben jij het eens met dit sterrenelftal of mis je juist iemand? Laat het dan hieronder in de comments weten!