PSV-doelman blijft 'in principe': Praten als een heel geïnteresseerde club komt

PSV-doelman blijft 'in principe': "Praten als een heel geïnteresseerde club komt"

21-05-2016 12:00
12

Marco van Ginkel gaat na het oefenreisje van PSV in China met zijn zaakwaarnemer om de tafel zitten om de opties voor zijn toekomst te bespreken. De huurovereenkomst tussen Chelsea en de Eindhovense club loopt deze zomer af en het is nog niet duidelijk of Van Ginkel volgend seizoen ook in het PSV-shirt speelt.

"Er is op dit moment nog geen beweging. Marco is nu natuurlijk in China, maar als hij terug is gaan we eens rustig zitten en alle opties doornemen en evalueren. Dat zal binnenkort gebeuren", zegt zijn zaakwaarnemer Karel Jansen tegen VoetbalPrimeur. Daarbij moet natuurlijk ook rekening gehouden worden met de wens van Chelsea, zijn werkgever. Bij die club, waar trainer Antonio Conte volgend seizoen de scepter zwaait, gaat Jansen binnenkort langs voor een gesprek.

Op inhoudelijke details van de huurovereenkomst, zoals een eventuele optie tot koop van PSV, wil Jansen niet ingaan. Van Ginkel, die nog een contract tot medio 2018 in Londen heeft, werd afgelopen winter door de Eindhovenaren terug naar Nederland gehaald en kende een uiterst succesvolle tweede seizoenshelft. Met acht doelpunten in dertien competitiewedstrijden had hij een groot aandeel in het behalen van de landstitel.

Pasveer
Een andere PSV’er in de stal van Jansen is Remko Pasveer. De tweede doelman kwam dit seizoen geen minuut in actie in de Eredivisie en moest het doen met wedstrijden in het bekertoernooi. Met de aanwezigheid van Jeroen Zoet lijkt een basisplaats voorlopig ook niet in het verschiet te liggen, maar Pasveer denkt niet aan een vertrek.

"Remko blijft, zoals je dat in het voetbal moet zeggen, in principe. Komt er een heel geïnteresseerde club, dan gaan we natuurlijk praten. Dat zou iedereen doen. Remko heeft nog altijd de ambitie om ergens eerste doelman te worden, of dat nu bij PSV is of ergens anders. Maar voorlopig is het rustig", aldus Jansen.