Almelose droom komt uit: Ik heb er zeventien of achttien jaar over gedaan

Almelose droom komt uit: "Ik heb er zeventien of achttien jaar over gedaan"

22-05-2016 17:14
10

Jan Smit kan zijn geluk niet op nu Heracles Almelo Europa in gaat. De voorzitter van de Heraclieden zag hoe de ploeg van trainer John Stegeman over twee wedstrijden FC Utrecht versloeg, waardoor het ticket voor de voorronde van de Europa League is veiliggesteld.

"Mijn droom is uitgekomen. Ik heb er achttien of zeventien jaar over gedaan", vertelt een dolblije Smit in gesprek met FOX Sports. "Dit is ongelooflijk. We zijn zo ontzettend trots in Almelo. Dit is een prestatie van de hele club. We hebben de boel voor elkaar en hebben geen gekke dingen gedaan. We zijn ontzettend trots."

Afgelopen seizoen begon Heracles dramatisch. De eerste zeven wedstrijden gingen allemaal verloren. Het succes van dit seizoen maakt alles goed. "Toen zijn we ook niet in de war geraakt. We zijn lekker doorgegaan en zijn toen veertiende gewonnen. Dit seizoen zijn we als zesde geëindigd."

"Ik ben hier ontzettend trots op. Maandag gaan we een feest maken in Almelo wat nog nooit vertoond is. Ik probeer een beetje rustig te zijn, anders zeggen ze dat ik naast m'n schoenen ga lopen en dat doe ik nooit", besluit de preses.