Duidelijke boodschap van De Graafschap: 'Dan stappen wij naar de rechter'

Duidelijke boodschap van De Graafschap: 'Dan stappen wij naar de rechter'

23-05-2016 07:57
37

De Graafschap stapt naar de rechter indien de club uit Doetinchem alsnog degradeert. De Superboeren verloren over twee duels van Go Ahead Eagles, maar doordat Willem ll van NAC Breda won, is de club ineens weer veilig. Tenzij FC Twente van de KNVB alsnog in de Eredivisie mag blijven.

In dat geval is het De Graafschap dat alsnog degradeert. "Wij gaan vanaf nu door het leven als een Eredivisieclub en gaan daar ook naar handelen", zegt Hans Veldhorst in gesprek met De Gelderlander. De algemeen bestuurder van De Graafschap is fel in zijn bewoordingen. "Als de KNVB ons alsnog laat degraderen, stappen wij naar de rechter."

Wedden

Meer odds

Bij De Graafschap vinden ze dat de KNVB de zaak anders aan had moeten pakken. Directielid Martine Zuil benoemt de eventuele problemen. "Wij kunnen niet verder met beleid maken. We kunnen niet met spelers praten, sponsors verlengen hun contract niet als ze niet weten of we in de Eredivisie spelen en sommige van onze spelers hebben een clausule in hun contract dat ze bij degradatie transfervrij zijn."

"Je kunt niet van ons verwachten dat we een aantal weken niets kunnen doen. De KNVB moet in het geval dat FC Twente het hoger beroep wint, volgend seizoen maar negentien clubs in de Eredivisie uit laten komen."