Verhuur me maar een halfjaar aan Ajax, maar die zaten niet op mij te wachten

"Verhuur me maar een halfjaar aan Ajax, maar die zaten niet op mij te wachten"

31-05-2016 16:31
27

Rafael van der Vaart (33) had afgelopen winterstop best oren naar een terugkeer bij zijn geliefde Ajax. Toen de bankzitter van Betis Sevilla echter te horen krijg dat hij in Amsterdam in de spits zou moeten spelen, zette hij zelf een streep door een comeback in de Eredivisie. 

De linkspoot verkaste een jaar geleden van Hamburger SV naar Betis. Bij de Spaanse club zit hij echter wekelijks op de bank of de tribune. "Ik heb in de winterstop nog gezegd: verhuur me maar een halfjaar aan Ajax, maar die zaten niet op mij te wachten. Ik kwam alleen in aanmerking voor een rol als spits. Op het middenveld vonden ze mij niet goed genoeg, zei Frank de Boer. Dan houdt het op", aldus Van der Vaart in gesprek met de VARA Gids. 

De kans is groot dat de voormalig speler van Real Madrid en Spurs in de zomer alsnog vertrekt. "Deze situatie is zowel voor mij als voor Betis  niet ideaal, dus ik hoop dat er een oplossing komt. Maar als er deze zomer geen nieuwe club komt, dan meld ik me straks gewoon weer bij Betis. We gaan het allemaal zien. Ik heb nog een contract voor twee jaar."