'Blind niet de enige Nederlander op verlanglijstje van Barça; ook back in beeld'

'Blind niet de enige Nederlander op verlanglijstje van Barça; ook back in beeld'

01-06-2016 09:22
10

FC Barcelona orienteert zich op het halen van een nieuwe rechtsback nu Dani Alves wellicht naar Juventus gaat. Gregory van der Wiel staat volgens El Mundo Deportivo op het lijstje van de Spaanse landskampioen.

Van der Wiel is een goedkope optie voor de Catalanen, omdat zijn contract bij Paris Saint-Germain komende zomer na vier seizoenen afloopt. Volgens de Spaanse krant staat de rechtsback bekend om zijn goede positiespel een offensieve drang, maar heeft hij bepaalde defensieve tekortkomingen. Voor Van der Wiel zou een transfer naar Barcelona een hereniging met oud-Ajax-ploeggenoot Luis Suarez betekenen. Italiaanse media melden dat de verdediger ook bij AS Roma in beeld is, maar door zijn zaakwaarnemer aan de Catalaanse club is aangeboden.

Van der Wiel heeft onder meer concurrentie van Bayern München-verdediger Rafinha, die al langer op de verlanglijst van FC Barcelona zou staan. Ook Arsenal-back Héctor Bellerín wordt genoemd. Dat de transfermolen bij de kampioen van Spanje aardig op gang aan het komen is, bleek woensdagochtend al in een publicatie van SPORT. Daarin werd gemeld dat Daley Blind de overstap naar Barcelona kan maken.