'Scorende Wijnaldum kan in Italië indirect profiteren van Barça-transfer'

'Scorende Wijnaldum kan in Italië indirect profiteren van Barça-transfer'

02-06-2016 21:18
3

Georginio Wijnaldum staat in de belangstelling van AS Roma. De Italiaanse topclub oriënteert zich op vervangers voor Miralem Pjanic, die op de drempel van een transfer naar FC Barcelona staat.

De interesse uit Rome is niet nieuw: Wijnaldum stond vorig jaar ook al op een Romeins lijstje, maar koos toen voor een overstap van PSV naar Newcastle United. Met de Engelse club degradeerde hij afgelopen seizoen verrassend uit de Premier League en in een jaar op het tweede niveau heeft de Oranje-international geen trek.

Die situatie levert belangstelling van een aantal clubs op, waaronder Roma. Dat melden media in Spanje en Italië. Roma zou in Wijnaldum een geschikte opvolger zien voor Pjanic, die op weg is naar de uitgang. FC Barcelona is op dit moment de belangrijkste kanshebber op zijn handtekening.

Hoeveel Roma wil betalen voor Wijnaldum is niet bekend. De Oranje-international, woensdagavond nog trefzeker in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Polen (2-1), kostte een jaar geleden nog twintig miljoen euro. De kans is klein dat Newcastle hetzelfde bedrag kan opstrijken. Wijnaldum was afgelopen seizoen goed voor elf competitiedoelpunten.

Lees ook: Wijnaldum schuift beslissing voor zich uit