Update: De Gea verschijnt nog niet ten tonele na schandaal; 'keeper nog niet weg'

Update: De Gea verschijnt nog niet ten tonele na schandaal; 'keeper nog niet weg'

10-06-2016 18:17
48

Het lijkt er sterk op dat David De Gea niet deelneemt aan het EK in Frankrijk. De Spaanse doelman zou naar huis zijn gestuurd vanwege een bizar seksschandaal.

Dat meldt het Spaanse El Diario. Het opzienbarende bericht is inmiddels ook opgepikt door media in Engeland, waar De Gea in clubverband uitkomt voor Manchester United. De situatie: De Gea zou prostituees hebben ingehuurd voor Isco (Real Madrid) en Iker Muniain (Athletic Bilbao). Beide spelers zitten niet bij de EK-selectie van Spanje.

Een andere lezing is dat De Gea zichzelf in de problemen heeft gebracht door in zee te gaan met een pooier, die veroordeeld is voor het dwingen van minderjarigen tot seks. De topkeeper van Spanje en Manchester United zou naast Muniain ook andere spelers van Spanje onder 21 prostituees hebben 'bezorgd'. Dit alles heeft zich vier jaar geleden afgespeeld.

Het bizarre schandaal kost De Gea hoogstwaarschijnlijk het EK in Frankrijk. De 25-jarige doelman van Manchester United is dezer dagen in een heftige concurrentiestrijd verwikkeld met Iker Casillas. Spanje begint het EK maandag met een groepswedstrijd tegen Tsjechië.

Update 18.17 uur: Naar aanleiding van het gedoe rond De Gea zou de keeper een persconferentie geven om 18.00 uur. Aritz Aduriz en Hector Bellerin gaven de persconferentie, De Gea verscheen aanvankelijk niet ten tonele. "We zouden het waarderen als we niet werden gevraagd naar de zaak over Torbe (een pornoproducent die met De Gea zou hebben gewerkt, red.), we weten er absoluut niks van", luidde de verklaring volgens AS.

Ook de perschef van de Spaanse voetbalbond liet weten dat er geen vragen over de Torbe-zaak behandeld zouden worden. De Gea is naar verluidt niet naar huis gestuurd, maar verblijft nog met het nationale team in het hotel. Hij zal later op vrijdag alsnog een persconferentie geven, zo luidt het verhaal op dit moment. Dat werd enkele minuten later weer ontkend. De Spaanse pers verkeert in onzekerheid.