Ronaldo hekelt IJsland: Naar mijn mening toont dat een bekrompen mentaliteit

Ronaldo hekelt IJsland: "Naar mijn mening toont dat een bekrompen mentaliteit"

15-06-2016 07:33
53

Cristiano Ronaldo heeft zich niet van zijn beste kant laten zien na de teleurstellende remise van Portugal tegen IJsland (1-1). De 31-jarige aanvaller hekelt onder meer de manier waarop de IJslanders de gelijkmaker vierden.

Ronaldo schudde na afloop van het duel in het Geoffroy Guichard-stadion in Saint-Étienne slechts de hand van één tegenstander. "Ik dacht dat ze het EK hadden gewonnen door de manier waarop ze het vierden. Het was ongelooflijk", reageerde de sterspeler van Real Madrid na afloop, geciteerd door The Daily Mail.

"Ze probeerden niet te voetballen en verdedigden alleen maar. Naar mijn mening toont dat een bekrompen mentaliteit en ze zullen niets bereiken dit toernooi", vervolgt Ronaldo. "Wij hebben ons best gedaan, hadden de hele tijd balbezit en IJsland deed niets. Ze deden niets anders dan verdedigen, verdedigen, verdedigen en loeren op de counter."

Portugal kwam in de eerste helft via Nani op voorsprong, maar vijf minuten na de pauze maakte Birkir Bjarnason gelijk. "Ze hadden geluk vanavond. Wij hadden drie punten moeten hebben, maar het komt goed met ons", stelt Ronaldo. "Het was een beetje frustrerend. We hebben hard gewerkt en IJsland probeerde niets. Ze parkeerden de bus."