'Harde maatregelen bij België: Wilmots slachtoffert drie basisspelers'

'Harde maatregelen bij België: Wilmots slachtoffert drie basisspelers'

15-06-2016 12:08
51

Het roer gaat om bij de Rode Duivels na de 2-0 nederlaag tegen Italië. Bondscoach Marc Wilmots lijkt zijn elftal op meerdere plaatsen te wijzigen voor de ontmoeting met Ierland.

In totaal moeten drie basisspelers van de teleurstellende ontmoeting met Italië rekening houden met een plek op de bank. Media in België melden dat Wilmots in elke linie één wijziging doorvoert. In de verdediging moet rechtsback Laurent Ciman zijn plaats afstaan aan Thomas Meunier.

Wilmots laat naar verwachting één middenvelder sneuvelen, na de wanprestatie tegen de Italianen. Dat gaat waarschijnlijk ten koste van Radja Nainggolan, maar ook Axel Witsel en Marouane Fellaini moeten vrezen. Door een middenvelder minder ontstaat er een plek in de basis voor Dries Mertens.

De oud-PSV'er begint tegen Ierland aan de rechterkant, waardoor Kevin De Bruyne opschuift naar het centrum. Eden Hazard blijft aan de linkerkant. Wie in de spits staat is nog onzeker. Wilmots zou er sterk aan denken om Romelu Lukaku te vervangen door Michy Batshuayi.