Eredivisie-promovendus is klaar: 'Wij hebben de selectie compleet, that's it'

Eredivisie-promovendus is klaar: 'Wij hebben de selectie compleet, that's it'

15-06-2016 18:37
7

Sparta Rotterdam is klaar op de transfermarkt. De club verzekerde zich recentelijk met zes nieuwe spelers en daar blijft het bij, zo meldt trainer Alex Pastoor. 

Zakaria El Azzouzi (Ajax), Iván Calero (Derby County), Craig Goodwin (Adelaide United), Florian Pinteaux (Châteauroux), Michael Verrips (FC Twente) en Bart Vriends (Go Ahead Eagles) zijn de nieuwe gezichten binnen Sparta, dat dankzij de titel in de Jupiler League komend seizoen terugkeert op het hoogste voetbalniveau.

Pastoor is tevreden en ervan overtuigd dat zijn selectie op orde is, meldt hij aan Voetbal International. "Wij hebben de selectie compleet, that's it. We hebben bij Sparta goed kunnen doorselecteren. De goede spelers zijn gebleven en voor degenen die zijn vertrokken, zijn betere teruggekomen. Onze selectie stáát. We zijn klaar. Maar ik sluit niet helemaal uit dat er nog wat bij komt. Ook voor het geval dat er nog jongens vertrekken. Maar in principe gaan we het met deze groep doen."

Is de selectie van Sparta sterk genoeg om zich te handhaven in de Eredivisie? "Ja, dat denk ik wel. Het voordeel van gepromoveerde ploegen is dat je eigenlijk maar één doelstelling kunt hebben: voor lijfsbehoud gaan. Afgelopen seizoen hebben we in de Jupiler League laten zien dat we kwaliteiten hebben. En die kwaliteiten zijn er nu alleen maar op vooruit gegaan."