Ajax-spits Milik 'op randje van transfer': 'Dan is cashen uiteraard lucratiever'

Ajax-spits Milik 'op randje van transfer': 'Dan is cashen uiteraard lucratiever'

17-06-2016 07:44
40

Arek Milik kon zichzelf donderdag opnieuw kronen tot held van Polen, maar na zijn eerdere goal tegen Noord-Ierland scoorde hij niet tegen Duitsland. De transferwaarde van de Ajax-spits ging daardoor niet omhoog, al lijkt een transfer al vast te staan.

De Telegraaf stelt dat de missers van Milik 'duur' zijn voor Ajax, aangezien de Amsterdammers de Pool tegen een goed bedrag willen verkopen. 'Met de aankoop van de Colombiaanse spits Mateo Casierra deze week en de hoop op de komst van Klaas-Jan Huntelaar naar de Arena, is Milik voorbestemd om verkocht te worden. Het cashen is uiteraard lucratiever als Milik nog een paar doelpunten meepikt in Frankrijk en helemaal in toppers zoals tegen Duitsland', weet het dagblad.

Ajax heeft Milik voor 2,8 miljoen euro gekocht van Bayer Leverkusen, maar de spits is nu een veelvoud waard. Bayer bedong wel een doorverkooppercentage van tussen de twintig en dertig procent. 'Bij elke goal of zelfs elke goede actie stijgt zijn transferwaarde', schrijft het Algemeen Dagblad. 'De Poolse spits heeft het dan niet met zoveel woorden gezegd, aan alles merk je dat hij dit EK wil schitteren om een transfer af te dwingen.'