Voormalige Vitesse-kandidaat tekent bij in Duitsland: 'Uitstekend bevallen'

Voormalige Vitesse-kandidaat tekent bij in Duitsland: 'Uitstekend bevallen'

22-06-2016 11:37
3

Alfred Schreuder heeft zijn contract als assistent-trainer bij 1899 Hoffenheim definitief verlengd. De contractverlenging zat er al aan te komen nadat Schreuder afzag van het hoofdtrainerschap bij Vitesse.

Schreuder zette zijn handtekening onder een nieuw, driejarig contract bij de Duits Bundesliga-club. Hij blijft daarmee de rechterhand van Julian Nagelsmann, die afgelopen het seizoen in februari het stokje overnam van Huub Stevens. "Voor het einde van de afgelopen competitie was er van beide kanten al de intentie om met elkaar door te gaan", zegt Schreuder op de website van zijn management Wasserman.

Even leek Schreuder op weg naar Vitesse, dat een opvolger zocht voor Rob Maas. De voormalige trainer van FC Twente raakte geïrriteerd door de houding van de Arnhemmers en besloot voor een langer verblijf in de Wirsol Rhein-Neckar-Arena te kiezen.

Beide partijen bereikten snel een akkoord. "Mijn eerste seizoen bij Hoffenheim is me uitstekend bevallen en de club is ook tevreden, dus niets stond een langer verblijf van mij bij Hoffenheim in de weg."