'Koeman en Everton leggen 7,5 miljoen euro op tafel voor Oranje-international'

'Koeman en Everton leggen 7,5 miljoen euro op tafel voor Oranje-international'

23-06-2016 07:05
19

Ronald Koeman wil Wesley Sneijder naar Everton halen. Turkse media schrijven dat deze week. De routinier van Galatasaray en Nederland zou voor ongeveer 7,5 miljoen euro los te weken zijn. 

De financiële situatie bij Galatasaray is niet rooskleurig. Vanwege een straf van de UEFA mag de Turkse topclub komend seizoen niet deelnemen aan Europees voetbal. Dat zorgt niet alleen voor minder inkomsten, ook diverse topspeler van Cim Bom Bom hebben inmiddels aan de clubleiding laten weten dat zij deze zomer graag willen verkassen. Sneijder (32) zou één van de vedettes zijn die hoopt op een nieuw avontuur. Turkse kranten schrijven dat Guido Albers, de zaakwaarnemer van de spelmaker, eerder deze week om de tafel zat met een afvaardiging van Galatasaray. 

Bij een bod van ongeveer 7,5 miljoen euro zou Sneijder mogen vertrekken uit Istanbul. Dat bedrag is een schijntje voor Everton, dat kersvers manager Koeman een transferbudget van ongeveer 130 miljoen euro heeft toegezegd. Ook Kevin Strootman (AS Roma) en Georginio Wijnaldum (Newcastle United) zijn recentelijk aan The Toffees gelinkt. 

Een hereniging tussen Koeman en Sneijder in Liverpool zou pikant zijn . De middenvelder, die overigens ook gelinkt wordt aan Manchester United, kreeg het in 2004 - toen nog bij Ajax - aan de stok met de oefenmeester. In augustus 2004 gaf Koeman Sneijder een boete nadat hij na het maken van een doelpunt 'fuck you' richting de Ajax-bank had geroepen.