'NEC shopt weer bij ADO Den Haag en neemt jeugdinternational over'

'NEC shopt weer bij ADO Den Haag en neemt jeugdinternational over'

24-06-2016 17:18
1

Segun Owobowale is de tweede speler deze week die de overstap maakt van ADO Den Haag naar NEC. De Nijmeegse club heeft de jeugdinternational van Oranje transfervrij vastgelegd, meldt Voetbal International. Hij volgt daarmee het voorbeeld van Robin Buwalda.

Owobowale, de zoon van een Nigeriaanse vader en een Nederlandse moeder, is een negentienjarige aanvaller, die zowel centraal als op de linkerflank uit de voeten kan. Hij doorliep de jeugdopleiding van ADO en speelde al voor Oranje Onder 17 en Onder 18. Owobowale debuteerde in het seizoen 2014/2015 als zeventienjarige in het eerste elftal van de Residentieclub. Hij mocht twee keer kort voor tijd invallen.

Ook in de voorbije jaargang nam trainer Henk Fraser hem vier keer op in de wedstrijdselectie, maar speelminuten maakte de aanvaller niet meer. Owobowale had een aflopend contract in Den Haag, waardoor NEC hem gratis op heeft weten te pikken. Bij zijn nieuwe werkgever tekent hij een contract voor één seizoen. In principe sluit hij ook in Nijmegen aan bij de beloften.

NEC versterkte zich eerder deze week al met Buwalda. Ook de 21-jarige verdediger maakte transfervrij de overstap.