'De Boer en Van Gaal in de wachtkamer: Portugees nu topkandidaat in Milaan'

'De Boer en Van Gaal in de wachtkamer: Portugees nu topkandidaat in Milaan'

27-06-2016 09:17
5

AC Milan is in de zoektocht naar een nieuwe trainer uitgekomen bij André Villas-Boas. De 38-jarige Portugees geldt in Italië als topkandidaat om komend seizoen aan het roer te staan bij de gevallen grootmacht. Dat zou betekenen dat Frank de Boer en Louis van Gaal voorlopig in de wachtkamer zitten.  

Sky Italia weet te melden dat Milan contact heeft opgenomen met het management van Villas-Boas, momenteel nog in dienst van Zenit St. Petersburg. Het contract van de Portugees in Rusland loopt af in december. De voormalig coach van Chelsea en Tottenham heeft al uitgesproken dat hij vertrekt bij Zenit, De weg naar Milaan ligt dus open voor de voormalig manager van Chelsea en Tottenham Hotspur. Ook Sampdoria-coach Vincenzo Montella wordt trouwens in verband gebracht met de Serie A-club. 

Naast voormalig Ajax-coach De Boer stond ook Louis van Gaal op het lijstje van de Milanezen. Beide trainers zijn momenteel clubloos. De Boer stapte na 5,5 jaar op bij Ajax en Van Gaal werd wegens tegenvallende resultaten ontslagen door Manchester United.