AZ verzacht leed van aankoop: 'Redelijk rumoerige transferperiode gehad'

AZ verzacht leed van aankoop: 'Redelijk rumoerige transferperiode gehad'

27-06-2016 09:55
8

AZ verzekerde zich afgelopen april van de komst van Rens van Eijden. De verdediger komt over van NEC. Van Eijden hoefde niet lang na te denken toen hij hoorde van de Alkmaarse interesse.

"Het was vanaf het begin af aan een club waar ik een goed gevoel bij had", vertelt hij aan AZFanpage. "Ik kwam vandaag aan en alles was goed geregeld. Alle randvoorwaarden zijn er hier om voor mij optimaal te presteren. Ik ben blij dat het nu eindelijk is begonnen en ik hoop er een succesvol seizoen van te gaan maken."

Afgelopen winter kon Van Eijden nog verkassen naar Dinamo Moskou. Een deal ketste echter op het laatste moment af. "Ik heb een redelijk rumoerige transferperiode in de winter gehad", vervolgt de 28-jarige Ossenaar. "Zoals ik net zei is alles hier goed geregeld, bovendien heb ik een mooi contract gekregen en waren de contacten met Max en de trainer ook goed."

"Daarnaast zijn er natuurlijk de Europese successen geweest in de afgelopen jaren, en ook dit jaar hebben we ons weer gekwalificeerd. Dat geeft een mooi vooruitzicht. Dat maakte het voor mij eigenlijk vrij simpel om voor vier jaar zekerheid te kiezen bij een mooie, stabiele club die bovendien ambitieus is en daar voel ik me bij thuis", besluit de stopper.