Update: Newcastle bevestigt komst van Belgische opvolger van Krul

Update: Newcastle bevestigt komst van Belgische opvolger van Krul

29-06-2016 11:02
5

Een vertrek van Tim Krul bij Newcastle United is in de maak. Naast Everton heeft ook promovendus Middlesbrough interesse in de Oranje-international. Newcastle gaat de verkoop van de doelman opvangen met de komst van een Belgische sluitpost. 

Krul, die momenteel herstellende is van een zware blessure die hij in oktober opliep bij het Nederlands elftal, zou hoop op het verlanglijstje van Ronald Koeman en Everton staan. Ook Middlesbrough is dus geïnteresseerd in de 28-jarige keeper. De club keert komend seizoen terug in de Premier League en wil zich op diverse posities versterken.

Krul moet ongeveer tien miljoen euro kosten, weet The Daily Star. Op de achtergrond is Middlesbrough ook bezig met de komst van een andere Nederlander. Op Marten de Roon (Atalanta Bergamo) is inmiddels een bod van veertien miljoen euro uitgebracht

Het gedegradeerde Newcastle lijkt zich inmiddels te hebben neergelegd met een naderend afscheid van Krul, die nog een contract voor één jaar heeft. Britse en Engelse media melden dat Matz Sels onderweg is naar St. James' Park. De doelman van AA Gent is afgereisd naar Noord-Engeland om daar medisch gekeurd te worden. Hij gaat bij The Magpies voor vijf jaar tekenen. 

Update 10.25: Volgens Britse media is de transfer van Sels naar Newcastle inmiddels afgerond. De sluitpost kost ruim 6,5 miljoen euro. Dat is voor zijn club AA Gent een recordopbrengst. De verwachting is dat The Magpies nu zullen meewerken aan een vertrek van Krul. Het Everton van Ronald Koeman gaat op korte termijn een bod uitbrengen, weet The Newcastle Chronicle. 

Update 11.02: Matz Sels mag zich officieel speler van Newcastle United noemen. De Engelse degradant heeft de transfer woensdagochtend officieel bevestigd. Sels is bij Newcastle de opvolger van Tim Krul, die op weg is naar een nieuwe club in de Premier League. De doelman tekent voor vijf jaar.