52-jarige EK-held van Oranje keert terug: 'Kan zeker voor hen belangrijk zijn'

52-jarige EK-held van Oranje keert terug: 'Kan zeker voor hen belangrijk zijn'

01-07-2016 14:48
3

Gerald Vanenburg is vanaf komend seizoen weer op het voetbalveld te bewonderen. Dit keer zal de voormalig international niet als coach als de slag gaan, maar staat hij zélf binnen de lijnen.

De inmiddels 52-jarige Vanenburg gaat zijn kunsten vertonen bij het eerste elftal van het Zuid-Limburgse RKDFC. "Ik wil lekker plezier hebben en ballen op het veld. Ik speel heel af en toe nog met oud-PSV mee, maar bij RKDFC gaan voetballen leek me ook erg leuk", zegt de technicus in De Telegraaf. "Ik moet natuurlijk wel goed in de gaten houden of het nog allemaal gaat, want ik ben niet de allerjongste meer. Ik ben benieuwd."

Vanenburg, basisspeler op het door Nederland gewonnen EK in 1988, denkt dat hij van waarde kan zijn voor zijn nieuwe ploeggenoten. "Zeker kan ik voor hen belangrijk zijn. RKDFC heeft een leuk team en het zijn toffe gasten. Ik weet natuurlijk niet hoe het tegen heel jonge tegenstanders zal gaan in de vierde klasse, maar dat zien we dan wel weer. Ik ben weer een beetje bezig, dat is het allerbelangrijkste", besluit Vaantje.