Everton shopt bij Vitesse: verdediger verkast per direct naar Engeland

Everton shopt bij Vitesse: verdediger verkast per direct naar Engeland

03-07-2016 08:37
2

Everton heeft Nathan Baxter overgenomen van Vitesse. De zestienjarige verdediger maakte sinds 2014 deel uit van de Arnhemse jeugdopleiding. Nu zet de jonge Brit zijn carrière dus voort in Liverpool. 

Tien jaar geleden verhuisden de ouders van Baxter van Manchester naar Nederland. Nu keert de tiener terug in zijn vaderland. Afgelopen januari ging reeds het gerucht dat Baxter aan de slag ging bij Everton. Op foto's was te zien hoe Baxter een rondleiding kreeg op Finch Farm, het jeugdcomplex van The Toffees. Toenmalig manager Roberto Martinez ontkende vervolgens dat een overstap in de maak was.

Een halfjaar later heeft Baxter dus alsnog een contract gesigneerd in Liverpool. Het is nu de vraag of Ronald Koeman, de opvolger van Martinez, Baxter komend seizoen al aan het grote werk laat ruiken in de Premier League. Everton staat in Engeland bekend om zijn goede jeugdopleiding. Internationals Wayne Rooney, John Stones en Ross Barkley zijn een aantal voorbeelden van spelers die hun doorbraak beleefden op Goodison Park.