Leicester heeft met oude bekende van Ranieri derde zomerse aanwinst binnen

Leicester heeft met oude bekende van Ranieri derde zomerse aanwinst binnen

03-07-2016 11:37
1

Leicester City heeft zich versterkt met Nampalys Mendy. De verdedigende middenvelder komt over van OGC Nice en heeft een contract voor vier jaar getekend bij de Premier League-kampioen.

In het seizoen 2012/2013 werkte Mendy al met trainer Claudio Ranieri samen bij AS Monaco. De 24-jarige Fransman bewaart goede herinneringen aan de Italiaanse manager. "Ik ben bekend met zijn mentaliteit en filosofie. Hij is duidelijk en direct naar zijn spelers toe, dat bevalt me aan hem", zegt Mendy op de website van Leicester.

Voor The Foxes, die komend seizoen in de Champions League zijn te bewonderen, is Mendy de derde aanwinst deze zomer. Eerder verzekerde de club zich al van de komst van doelman Ron-Robert Zieler en verdediger Luis Hernández. Mendy kwam afgelopen seizoen in alle competitieduels van Nice in actie. Hij speelde voor diverse Franse jeugdelftallen, maar wacht nog op zijn debuut voor Les Bleus.

Mendy moet bij Leicester vermoedelijk concurreren met N'Golo Kanté, hoewel het niet is uitgesloten dat zijn landgenoot nog vertrekt. De Franse international heeft een ontsnappingsclausule van 25 miljoen euro en zou onder meer in beeld zijn bij Arsenal, Chelsea en Real Madrid.