Arsenal-aanvoerder zet punt achter loopbaan en wordt rechterhand Guardiola

Arsenal-aanvoerder zet punt achter loopbaan en wordt rechterhand Guardiola

03-07-2016 13:05
2

Mikel Arteta heeft met onmiddellijke ingang een punt gezet achter zijn actieve carrière. De Spanjaard levert zijn aanvoerdersband in bij Arsenal en gaat aan de slag als assistent van Pep Guardiola bij Manchester City.

Dat laat Arteta zondag weten in een statement. De move van de 33-jarige middenvelder zat er al een tijdje aan te komen. 'Naar aanleiding van alle speculaties in de media kan ik bevestigen dat ik Arsenal verlaat, stop met voetballen en aan de slag ga als trainer bij Manchester City', schrijft hij.

Wedden

Meer odds

Arteta stond de afgelopen vijf jaar onder contract in Noord-Londen, maar blessures zorgden ervoor dat hij steeds minder in actie kwam. De penaltyspecialist was officieel nog wel altijd de aanvoerder van Arsenal. Eerder kwam hij uit voor FC Barcelona, Paris Saint-Germain, Glasgow Rangers, Real Sociedad en Everton.

Bij Manchester City wordt Arteta de rechterhand van manager Guardiola. 'De kans om samen te werken met Guardiola kan ik niet laten liggen. Ik heb er ongelooflijk veel zin in. Al tijdens mijn carrière had ik een meer dan gemiddelde interesse in de andere kant van voetbal. Het wordt interessant.'