Update: Vitesse 'gepast trots' op verrassende transfer: 'Blij met de deal'

Update: Vitesse 'gepast trots' op verrassende transfer: 'Blij met de deal'

04-07-2016 19:25
16

Vitesse raakt Kevin Diks definitief kwijt aan Fiorentina. Voetbal International meldt maandagavond dat de Arnhemse club een akkoord heeft bereikt over een transfersom. Dinsdag pakt Diks het vliegtuig naar Italië. 

Als de negentienjarige vleugelverdediger in Zuid-Europa zijn medische keuring succesvol doorstaat, zal hij een vijfjarig contract signeren bij La Viola. Vitesse wil tegenover VI geen uitspraken doen over de hoogte van de transfersom. 

Diks maakte op zeventienjarige leeftijd zijn debuut in het eerste elftal van de Arnhemse club. In de afgelopen twee jaargangen speelde hij 56 competitieduels in het geel-zwart. Diks maakte twee doelpunten in de Eredivisie. De aanvallende back ligt in de Gelredome nog vast tot medio 2018. 

Afgelopen weekend werd bekend dat ook SSC Napoli een speler van Vitesse in de smiezen heeft. De nummer twee van de Serie A volgt de verrichtingen van Milot Rashica op de voet

Update 19.25: Vitesse-directeur Joost de Wit is 'gepast trots' op de verkoop van Diks aan Fiorentina. Dat laat hij weten aan de Gelderlander. "Dit is een transfer die volgens mij voor iedereen goed uitpakt. Wij zijn blij met de deal en omdat wij zulke spelers, die we zelf hebben opgeleid, bij zo'n club kunnen afleveren. Én Kevin maakt een mooie stap. Ik denk dat iedereen hier blij mee kan zijn."