Atlético Madrid rondt transfer met mogelijke gevolgen voor Feyenoord af

Atlético Madrid rondt transfer met mogelijke gevolgen voor Feyenoord af

05-07-2016 17:55
4

Atlético Madrid heeft de komst van Sime Vrsaljko dinsdag officieel afgerond. De Kroatische verdediger komt met onmiddellijke ingang over van het Italiaanse Sassuolo.

Vrsaljko was al een tijdje in aantocht in Madrid, maar het EK met Kroatië vertraagde de afwikkeling van de transfer. Atlético komt dinsdag alsnog met witte rook. De 24-jarige rechtsback heeft zijn handtekening gezet onder een contract voor vijf seizoenen, tot en met de zomer van 2021.

"Atlético Madrid wordt een grote uitdaging voor mij", reageert Vrsaljko op de website van zijn nieuwe club. Op dit moment geniet hij nog van een vakantie. In de loop van juli sluit de Kroaat, die eerder onder contract stond bij Dinamo Zagreb, Lokomotiva en Genoa, aan bij de selectie.

"Vrsaljko is een speler met enorm veel potentie, die heeft bewezen dat hij het hoogste niveau aankan", jubelt sportief directeur José Luis Caminero van Atlético. "Hij voldoet bovendien perfect aan de profielschets die wij hebben opgesteld. Het feit dat hij op beide backposities uit de voeten kan maakt hem extra interessant."

Karsdorp
De overstap van Vrsaljko naar Atlético kan gevolgen hebben voor Feyenoord. Sassuolo moet door het vertrek op zoek naar een nieuwe rechtsback en zou zijn uitgekomen bij Rick Karsdorp. Feyenoord ontving tot op heden nog geen aanbieding uit Italië.