'Portugees wonderkind en Bayern München-aankoop Sanches veel ouder dan 18'

'Portugees wonderkind en Bayern München-aankoop Sanches veel ouder dan 18'

05-07-2016 18:20
21

Een merkwaardig nieuwtje circuleert dinsdag rond Renato Sanches, de EK-sensatie van Portugal én miljoenenaankoop van Bayern München. Hij zou veel ouder zijn dan in zijn paspoort staat vermeld.

De achttienjarige Sanches zou zes jaar ouder zijn dan in de officiële documenten staat. Althans, dat claimt Guy Roux, de legendarische oud-trainer van het Franse AJ Auxerre. "Hij zegt dat hij achttien jaar oud is, maar volgens mij moeten we met z'n allen naar het verleden kijken. De geboortedatum van Renato werd pas jaren na zijn geboorte aangemeld. Ik kan iedereen verzekeren dat hij 23 of 24 is", beweert Roux tegenover Dolce Sport.

Opvallend, want Bayern München trok anderhalve maand geleden de portemonnee voor Sanches, die overkwam van Benfica. Het Portugese 'talent' kostte de Duitse recordkampioen 35 miljoen euro, een bedrag dat door bonussen kan oplopen naar liefst tachtig miljoen euro. Inmiddels maakt hij indruk op het EK in Frankrijk, waar hij met Portugal de halve finale heeft bereikt.

Het is niet de eerste keer dat er wordt getwijfeld aan de werkelijke leeftijd van Sanches. De geboortedatum van de middenvelder, 18 augustus 1997, werd pas in 2002 doorgegeven. Dat kwam door de scheiding tussen zijn vader en moeder, toen Sanches vijf maanden oud was. Sanches senior vertrok na de scheiding naar Frankrijk, om vijf jaar later terug te keren naar Portugal en zijn zoon aan te melden.