Update: Weg ligt open voor Janmaat-vertrek na transfernieuws uit Newcastle

Update: Weg ligt open voor Janmaat-vertrek na transfernieuws uit Newcastle

08-07-2016 12:21
4

Newcastle United gaat zich deze week waarschijnlijk versterken met Jesus Gámez. De Spaanse rechtsback komt over van Atlético Madrid. De komst van Gámez heeft gevolgen voor de situatie van Daryl Janmaat. 

Kort na de degradatie van Newcastle naar het Championship liet de Nederlandse vleugelverdediger al weten dat hij graag wil verkassen naar een club die wél actief is op het hoogste niveau. Aanvankelijk leken The Magpies niet happig op een verkoop van Janmaat, die op St. James' Park nog een verbintenis heeft tot de zomer van 2020. Juventus, Liverpool, Internazionale en SSC Napoli zouden de voormalig Feyenoorder graag willen inlijven. 

Nu lijkt er door de komst van Gámez naar Noord-Engeland dus schot te komen in een potentiële transfer. The Newcastle Chronicle meldt woensdag dat de 31-jarige Spanjaard, die afgelopen seizoen amper aan de bak kwam bij Atlético, deze week gepresenteerd wordt. Newcastle-manager Rafa Benitez is een oude bekende van de routinier. 

Update 8/7 12.21: Newcastle heeft vrijdagmiddag de komst van Gámez afgerond. De dertiger tekende op St. James' Park een contract voor twee seizoenen. Benitez noemt Gámez op de website van The Magpies 'een heel goede verdediger' en 'een perfecte professional'.