'Real wil teruggekeerde spits voor 75 miljoen best verkopen aan Chelsea'

'Real wil teruggekeerde spits voor 75 miljoen best verkopen aan Chelsea'

06-07-2016 20:22
9

Alvara Morata lijkt opnieuw geen lang leven beschoren als speler van Real Madrid. De Spaanse spits keerde deze zomer weliswaar terug bij zijn oude club, maar mag bij een goed bod vertrekken.

Morata speelde de afgelopen twee seizoenen voor Juventus, maakte indruk en trok veel belangstelling, waardoor Real Madrid hem terugkocht voor dertig miljoen euro. In principe krijgt de hoofdrolspeler een nieuwe kans in het Estadio Santiago Bernabeu, maar de kans bestaat ook dat Real Morata met winst gaat doorverkopen aan een van de vele geïnteresseerde Premier League-clubs.

Chelsea is er daar één van. De Londense club is op zoek naar een nieuwe spits, omdat Diego Costa naar verluidt wil terugkeren naar Atlético Madrid. Ook het Manchester United van José Mourinho zou interesse hebben, maar Chelsea heeft volgens Marca met afstand de beste papieren.

Heel onlogisch is dat niet. Antonio Conte was in het verleden met veel succes werkzaam bij Juventus, waar hij Morata er in 2014 van overtuigde om naar Turijn te verkassen. Conte is na het EK de nieuwe manager van Chelsea, dat zich eerder al wel versterkte met Michy Batshuayi. Marca meldt dat Real Madrid een prijskaartje van liefst 75 miljoen op Morata heeft geplakt.