Exodus uit Eindhoven verklaard: 'Niveau van de jeugdopleiding stijgt'

Exodus uit Eindhoven verklaard: 'Niveau van de jeugdopleiding stijgt'

07-07-2016 17:33
10

Volgens Art Langeler, hoofd jeugdopleidingen van PSV, blijft het niveau van de jeugdopleiding van de Eindhovenaren maar stijgen. De landskampioen zag de voorbije weken een hele rits aan talenten vertrekken, omdat ze niet meer goed genoeg bevonden werden door PSV.

Boris Cmiljanic, Andrija Lukovic, Mathias Bonde en Lasse Mikkelsen zijn al vertrokken, terwijl de IJslander Hjörtur Hermannsson spoedig lijkt te vertrekken naar Denemarken. "Zie het als een signaal dat het niveau binnen de jeugdopleiding steeds hoger wordt", laat Langeler weten aan het Eindhovens Dagblad. "Het beleid dat sinds 2013 is ingezet, zetten we voort. We verwachten veel van de huidige lichting talenten en zien ook dat ze op een steeds hoger trainingsniveau instromen bij PSV."

De laatste jaren was de doorstroom van talent naar de eerste selectie niet hoog te noemen. Vandaag was er wel goed nieuws vanuit de jeugdopleiding: de zeventienjarige Cody Gakpo tekende zijn eerste contract en de achttienjarige Steven Bergwijn zag zijn contract verlengd worden.