'Valencia-transfer pakt goed uit voor Ziyech: akkoord met Turken nadert'

'Valencia-transfer pakt goed uit voor Ziyech: akkoord met Turken nadert'

08-07-2016 08:48
28

De transfer van Nani naar Valencia pakt mogelijk goed uit voor Hakim Ziyech. Fenerbahçe ziet in de spelmaler van FC Twente de ideale opvolger van de Portugese international.

Volgens de Turkse krant AMK zijn Fenerbahçe en Ziyech reeds in onderhandeling. De 23-jarige Marokkaan kan zijn handtekening zetten onder een verbintenis ter waarde van zo'n 1,8 miljoen euro per seizoen. Naar verwachting is een akkoord 'slechts een kwestie van tijd'. Hoeveel FC Twente ontvangt voor de aanvallende middenvelder, is niet duidelijk.

Fenerbahçe ontvangt voor Nani 8,5 miljoen euro. De club uit Istanbul, waar ook Robin van Persie en Gregory van der Wiel onder contract staan, verwacht dat dat bedrag voldoende is om een transfer van Ziyech te bekostigen. De spelbepaler was één van de spaarzame lichtpuntjes bij Twente afgelopen seizoen. Hij was zelf zeventien keer trefzeker en bereidde nog eens tien doelpunten voor.

Naast Fenerbahçe zouden onder meer Middlesbrough, Galatasaray, Hertha BSC en Borussia Dortmund geïnteresseerd zijn in Ziyech. PSV is in ieder geval niet in de markt, zo werd eerder deze week duidelijk.