Ajax zoekt verdediger: vier mogelijke vervangers voor Van der Hoorn

Ajax zoekt verdediger: vier mogelijke vervangers voor Van der Hoorn

08-07-2016 17:00
15

Peter Bosz liet vrijdagochtend weinig ruimte voor twijfel: de Ajax-selectie kan best nog een extra verdediger gebruiken. Normaal gesproken kiest de oefenmeester in het centrum van zijn achterhoede voor Jaïro Riedewald en Joël Veltman. Maar achter de ervaren Nick Viergever en aankoop Sanchez valt een gat. 

Drie jaar geleden had Ajax óók behoefte aan een extra stopper. In Van der Hoorn zag de clubleiding een toekomstig international. "Als je gaat kijken wie wij als verdedigers hebben, dan is dat best mager. Het kan zijn dat daar nog iets bij gaat komen", aldus Bosz in gesprek met Ajax TV.

Welke spelers zouden nu in het 'Van der Hoorn-plaatje' passen? VoetbalPrimeur doet vier transfersuggesties. De voorwaarden: betaalbaar, actief in de Eredivisie én met doorgroeipotentie. 

Denzel Dumfries (Sparta)
Afgelopen seizoen uitgeroepen tot Talent van het Jaar in de Jupiler League, gepromoveerd met Sparta en een van de meest talentvolle, zo niet dé meest talentvolle verdedigers op zijn positie. Er is zelfs interesse van PSV en Queens Park Rangers. Dumfries (20) kan als rechtsback en in het centrum van de defensie uit de voeten. Ajax is voor hem wellicht de ideale springplank naar de top. 

Timo Letschert (FC Utrecht)
Liefst vijf miljoen vraagt FC Utrecht voor Oranje-international Letschert. Jaren geleden werd de stopper weggestuurd door Ajax: niet goed genoeg. Bij FC Utrecht ontpopte de inmiddels 23-jarige Letschert zich alsnog tot een speler die potentie heeft voor de top. Deze zomer heeft hij zijn zinnen gezet op een stap hogerop. Klein probleem: het pittige prijskaartje - zo'n vijf miljoen euro - dat Utrecht om de nek van Letchert heeft gehangen. 

Rick van Drongelen (Sparta)
Piet de Visser adviseerde Van Drongelen (17) eerder dit jaar om voorlopig bij Sparta te blijven. De speurneus van Chelsea beschouwt de piepjonge verdediger als één van de grootste talenten op de Nederlandse velden. Een interessant vraagstuk voor Van Drongelen: komend seizoen twintig á dertig Eredivisie-duels spelen namens Sparta óf bij Ajax aan het allerhoogste niveau ruiken en in de leer gaan bij internationals als Kenny Tete, Jaïro Riedewald en Joël Veltman? 

Derrick Luckassen (AZ)
De 21-jarige Luckassen geldt in Alkmaar als een groot talent. Eerder dit jaar viel zijn naam zelfs even bij PSV. De jeugdinternational is een ongepolijste diamant die nog veel te leren heeft. Voordeel: Luckassen is inzetbaar als back én in het centrum. Bovendien is hij dikke vrienden met Ajax-talenten Donny van de Beek en Appie Nouri.