Update: Zenit maakt einde aan hardnekkige geruchten: 'Zal ook niet gebeuren'

Update: Zenit maakt einde aan hardnekkige geruchten: 'Zal ook niet gebeuren'

09-07-2016 20:30
2

Axel Witsel zal deze zomer waarschijnlijk weggaan bij Zenit Sint-Petersburg, en op het EK met België heeft hij zich in de kijker gespeeld bij meerdere clubs. Het Everton van Ronald Koeman toont interesse, maar ook Napoli wil een nieuwe poging wagen.

De Italiaanse transferspecialist Gianluca Di Marzio laat namelijk weten dat Napoli het bod op de Rode Duivel verhoogd heeft, maar het precieze bedrag is niet bekend. Het eerdere aanbod was naar verluidt twintig miljoen euro plus bonussen, Napoli wil nu dus nog verder gaan voor Witsel. De vraag is echter of de club ook een hoger loon wil betalen, want dat bleek een struikelblok voor Witsel.

In Engeland is geld helemaal geen probleem, Everton bood 33 miljoen euro en wil Witsel 140.000 euro per week laten verdienen. Toch twijfelt Witsel nog over een transfer, vanwege de rol van Everton als middenmotor in de Premier League. Het kan dus dat Witsel het lucratieve aanbod toch naast zich neerlegt. Bij Zenit krijgt hij momenteel ook al 120.000 euro per week.

Update 15.55 uur: Volgens het betrouwbare Radio Kiss Kiss is de transfer van Axel Witsel naar Napoli bijna in kannen en kruiken. De Rode Duivel en beide clubs hebben een akkoord bereikt, meldt het radiostation. Dat betekent een streep door de rekening van het Everton van Ronald Koeman, dat ook interesse had.

Update 20.30 uur: Zenit Sint-Petersburg ontkent met klem dat er een akkoord ligt met Napoli over Axel Witsel. Volgens de Russische club is een transfer van de Belgisch international niet aan de orde. "Zenit Sint-Petersburg is op dit moment niet in onderhandeling met Napoli over een transfer van Witsel en dit zal ook in de toekomst niet gebeuren", zegt een woordvoerder tegen persbureau TASS.