'Buitenlands avontuur lonkt voor Zivkovic: Serie A-middenmoter informeert'

'Buitenlands avontuur lonkt voor Zivkovic: Serie A-middenmoter informeert'

10-07-2016 10:07
22

Een opmerkelijk gerucht rond Richairo Zivkovic is zondag opgedoken in Italië. De negentienjarige spits van Ajax zou in beeld zijn bij Bologna. 

Komend seizoen lijkt Zivkovic in Amsterdam niet te hoeven rekenen op een basisplaats. Momenteel heeft de voormalig speler van FC Groningen topscorer Arek Milik voor zich en wanneer Ajax de Poolse aanvaller deze zomer verkoopt, zal de clubleiding sowieso een vervanger in huis halen. Als Zivkovic blijft, dreigt er voor hem dus weer een rol op het tweede plan. 

Er lonkt nu mogelijk een uitweg in de Serie A, meldt Sky Italia. Bologna, dat afgelopen seizoen op de veertiende plek eindigde in de competitie, heeft het oog laten vallen op de tiener. In de metropool - Bologna is met circa één miljoen inwoners de zevende stad van Italië - moet Zivkovic de concurrentie aangaan met Mattia Destro.

Bologna heeft binnenkort een aardige smak geld te besteden. De jonge middenvelder Amadou Diawara staat namelijk in de belangstelling van onder meer AS Roma, Bayern München en Leicester City. De Afrikaan moet zeker tien miljoen euro opleveren.