'Ajax kan in de toekomst geld vangen voor Van Rhijn en houdt prima bedrag over'

'Ajax kan in de toekomst geld vangen voor Van Rhijn en houdt prima bedrag over'

12-07-2016 07:00
18

De 25-jarige Ricardo van Rhijn lijkt op korte termijn bij Ajax te vertrekken. Waarschijnlijk is Club Brugge zijn volgende bestemming, want met die club praat hij over een transfer van circa 1,3 miljoen euro.

Dat meldt De Telegraaf. De rechtsback zou maandag om de tafel hebben gezeten met de Belgische topclub. Hij krijgt dinsdag de tijd van Ajax om tot een akkoord te komen met Club Brugge. De Amsterdammers spelen dan het oefenduel met AFC, maar Van Rhijn heeft toestemming gekregen om afwezig te zijn. Bij Club moet hij de opvolger worden van Thomas Meunier, die naar Paris Saint-Germain vertrekt.

Aanvankelijk incasseert Ajax 1,3 miljoen euro voor Van Rhijn, als hij een akkoord bereikt met de Belgische club. Dat bedrag kan in de komende jaren nog flink oplopen, op het moment dat Club besluit Van Rhijn te verkopen. Ajax bedong namelijk een doorverkooppercentage van twintig procent op de speler. Bij een volgende transfer kunnen de Amsterdammers dan ook een mooi bedrag tegemoet zien. Niet alleen Club heeft interesse, ook is er belangstelling vanuit de Duitse subtop.