'Janssen rondt transfer naar Tottenham af en is in een klap miljonair'

'Janssen rondt transfer naar Tottenham af en is in een klap miljonair'

12-07-2016 07:06
43

Vincent Janssen wordt dinsdagochtend officieel gepresenteerd bij Tottenham Hotspur. De spits van het Nederlands elftal heeft een contract getekend dat hem in een klap miljonair maakt.

Janssen ligt tot en met medio 2020 vast en heeft een optie om zijn verbintenis met nog eens twee jaar te verlengen, weet De Telegraaf. In die periode kan hij een topsalaris tussen de tien en vijftien miljoen euro opstrijken. De uiteindelijke hoogte van het bedrag is afhankelijk van het aantal wedstrijden dat hij gaat spelen voor Tottenham.

De Eredivisie-topscorer heeft maandag de laatste onderhandelingen en de medische test afgerond. Tottenham, dat bijna 22 miljoen euro overmaakt op de rekening van AZ, maakt de transfer dinsdag bekend via de officiële kanalen. Het is de bedoeling dat Janssen de komende dagen verhuist en snel aansluit bij de training van zijn nieuwe club.

Janssen kan op 13 augustus zijn officiële debuut maken voor de Spurs. In de eerste competitiewedstrijd is het Everton van Ronald Koeman en Maarten Stekelenburg de eerste tegenstander.