Update: NEC slaat slag op transfermarkt: Creatieve, snelle aanvaller

Update: NEC slaat slag op transfermarkt: "Creatieve, snelle aanvaller"

12-07-2016 22:31
5

NEC is dichtbij de komst van nog een Duitser. Volgens de Gelderlander scheidt alleen een handtekening de Nijmeegse club nog van de transfer van Reagy Baah Ofusu.

De 24-jarige Ofusu kan zijn krabbel zetten onder een meerjarig contract in de Goffert. De vleugelaanvaller uit Hamburg is transfervrij na het aflopen van zijn contract bij het Oostenrijkse SV Grödig. Ofusu heeft een verleden bij Ingolstadt, Chemnitz en HSV en kan als vleugelaanvaller en schaduwspits uit de voeten.

NEC is in de voorbereiding op het nieuwe seizoen al behoorlijk actief op de transfermarkt. Trainer Peter Hyballa richt zich daarbij vooral op de Duitse markt. Eerder werd Julian von Haacke overgenomen van Werder Bremen. Bovendien kwam Robin Buwelda transfervrij over van VVV-Venlo. Of de komst van Ofusu gevolgen heeft voor Quincy Owusu-Abeyie is onbekend. De clubloze vleugelaanvaller probeert na zijn mislukte proefperiode bij sc Heerenveen een contract af te dwingen in Nijmegen.

Update 19.09 uur: Hoewel de officiële bevestiging nog uitblijft, loopt technisch manager Danny Hoekman in gesprek met Voetbal International alvast vooruit op de komst van Ofusu. "Hij snel, creatief, heeft een individuele actie in huis", aldus Hoekman. "We gaan ervan uit dat hij direct de concurrentie aankan voor de basis."

Update 22.31 uur: NEC maakt dinsdagavond bekend dat Reagy Ofosu definitief binnen is. De 24-jarige aanvaller uit Duitsland kwam transfervrij over van het Oostenrijkse SV Grödig en tekent een tweejarig contract met een optie voor een extra seizoen. "Met Reagy halen we een creatieve, snelle aanvaller in huis die in eerste instantie op de linkerflank inzetbaar is, maar kan ook op rechts of als schaduwspits uit de voeten", licht technisch manager Danny Hoekman toe.