Liverpool neemt afscheid van Balotelli: Daarom moeten we een oplossing vinden

Liverpool neemt afscheid van Balotelli: "Daarom moeten we een oplossing vinden"

13-07-2016 09:08
2

Voor Mario Balotelli ligt de toekomst niet meer bij Liverpool. Jurgen Klopp heeft het probleemkind laten weten dat hij, voor zijn eigen bestwil, moet vertrekken. Een grote verrassing is dat niet, want Liverpool verhuurde de 25-jarige spits vorig seizoen al aan AC Milan.

Voor Balotelli is geen ruimte in de selectie van Klopp. De Duitse manager heeft met Daniel Sturridge, Divock Origi, Danny Ings, Roberto Firmino en Sadio Mane voldoende aanvallende optie. "In zijn situatie en op zijn leeftijd moet Balotelli niet concurreren met vijf andere spelers", zegt Klopp tegen The Liverpool Echo. "Hij moet spelen. Daarom moeten we een oplossing vinden. Ik probeer Mario te helpen om hem in vorm te krijgen en dan zullen we zien wat er gebeurt."

Balotelli streek twee jaar geleden neer op Anfield Road, maar zorgde voor meer ophef dan doelpunten. Klopp: "Ik heb veel over hem gehoord toen ik hier kwam. Sinds hij terug is van Milan, gedraagt hij zich goed. Het is een goede jongen. Ik kan niet anders zeggen dan dat. Alles is oké."