6 spelers die Ajax, PSV en Feyenoord nog uit het buitenland kunnen halen

6 spelers die Ajax, PSV en Feyenoord nog uit het buitenland kunnen halen

16-07-2016 14:00
6

Waar er ieder jaar handenvol Eredivisie-uitblinkers naar het buitenland vertrekken, slagen met name de Nederlandse topclubs er ook nog wel eens in om een speler vanuit het buitenland naar de Eredivisie te halen. VoetbalPrimeur zet zes mogelijke transfers van het buitenland naar de Eredivisie-top op een rij.

Halverwege juli lijken de selecties van Ajax, PSV en Feyenoord al zo goed als rond. Pas als in het buitenland de paniek richting het einde van de transferperiode begint toe te slaan, lijken er nog grote veranderingen plaats te kunnen gaan vinden in de Eredivisie. Toch is er één type speler dat alle clubs uit de top drie eigenlijk nog wel kunnen gebruiken: een vleugelspeler.

Feyenoord spreekt de wens om nog een buitenspeler aan de selectie toe te voegen openlijk uit, bij PSV lijkt de zoektocht pas serieus te worden als Florian Jozefzoon en/of Luciano Narsingh vertrekken. Ajax kan vooral op de linkerflank nog wel een linksbenige vleugelspeler als back-up gebruiken. In het lijstje met zes spelers die mogelijk vanuit het buitenland naar de Eredivisie komen staan dan ook vier buitenspelers.

Ola John (Benfica)
De tijd dat de pas 24-jarige Ola John te hoog gegrepen was voor de Ajax, PSV en Feyenoord is wel voorbij. Het buitenlandse avontuur van de oud-FC Twente-aanvaller is mislukt, zo kunnen we nu wel stellen na vier jaar Benfica met twee verhuurperiodes aan Hamburger SV en Reading. Inmiddels is John teruggezet naar Benfica B én werd hij aangeboden bij PSV, dat geen interesse heeft. Maar we hebben allemaal kunnen zien hoe goed John bij FC Twente kon voetballen, dus zou een terugkeer voor hem én Ajax, PSV of Feyenoord geen uitkomst zijn?

Bruma (Galatasaray)
De reden dat PSV geen interesse heeft in John heeft mogelijk te maken met Galatasaray-aanvaller Bruma. Die wil dolgraag naar PSV en de Eindhovenaren zelf zagen hem lang ook graag komen bij een vertrek van één van de vleugelspelers. Marcel Brands heeft zelfs toegegeven naar Istanbul te zijn gevlogen om met Galatasaray te praten. Sindsdien is er geen contact meer geweest en noemt Brands de komst van Bruma onhaalbaar, waarschijnlijk door de hoge vraagprijs. Is Bruma écht onhaalbaar of speelt Brands een spelletje om de transfersom te drukken?

Steven Berghuis (Watford)
Reservespeler of zelfs tribuneklant bij Watford maar tijdens de laatste interlandperiode gewoon uitblinker bij Oranje. Steven Berghuis wordt vaak in verband gebracht met een vertrek naar Feyenoord, al zal dat vanwege het financiële plaatje wellicht eerder op huurbasis dan permanent zijn. Hoewel, door vergoedingen overgehouden aan de lucratieve transfers van oud-Feyenoorders Vincent Janssen, Marten de Roon, Graziano Pellè, Leroy Fer en Jeffrey Bruma heeft technisch Martin van Geel wat te besteden. Feyenoord heeft Berghuis nog op het lijstje staan.

Oussama Assaidi (Al-Ahli)
Wat als bij Ajax Amin Younes wegvalt op de linkerflank? Vaclav Cerny doet het uitstekend op rechts en Anwar El Ghazi en Lasse Schöne hebben ook geen voorkeur voor de linksbuitenpositie. Oussama Assaidi kan voor de Amsterdammers een perfecte back-up zijn achter Younes. Razendsnel, altijd goed voor fraaie momenten, en zeker als invaller iemand die iets extra's kan brengen aan de ploeg. Assaidi speelt na Liverpool en Stoke City momenteel bij Al-Ahli en zou praten met FC Utrecht, maar kan als stand-in zeer bruikbaar zijn voor de topclubs.

Oleksandr Zinchenko (Manchester City)
Net aangetrokken door Manchester City van het Russische Ufa, maar nu al op de nominatie om te vertrekken. Door de moordende concurrentie in Manchester lijkt de negentienjarige international van Oekraïne direct verhuurd te worden, met niet alleen het al langer genoemde PSV als kandidaat, maar inmiddels ook Feyenoord. Zinchenko is een centrale middenvelder die deze zomer al actief was op het EK.

Marco van Ginkel (Chelsea)
Geen buitenspeler, maar wel een speler voor wie - opnieuw - een terugkeer naar de Eredivisie lonkt. Het afgelopen halfjaar was Van Ginkel als huurling van doorslaggevend belang in de titelrace van PSV. Acht goals in dertien Eredivisie-wedstrijden scoorde de middenvelder. Nu hij niet is meegenomen naar het trainingskamp van Chelsea ziet het ernaar uit dat hij ook niet in de plannen van Antonio Conte voorkomt. PSV wil Van Ginkel dolgraag weer huren.